VoelKracht Man dag: verbinden met je eigen kracht

Een dag voor jezelf | met steun en spiegels van andere mannen | in kracht én kwetsbaarheid | 26 mei 2022
Ik meld me graag aan! Ik wil graag eerst contact

Hey man, herken je hier iets van:

K

Ben jij op zoek naar meer verbinding met jezelf?

K

Zit je vaak in je hoofd en wil meer contact met je lijf?

K

Pas jij je snel aan of heb je de neiging om te pleasen?

K

Heb je moeite om echt contact met je gevoel te maken en te uiten wat er in je leeft?

K

Doe je veel alleen en mis je wel eens steun?

Wil jij ook:

  • Een hele dag tijd en ruimte voor jezelf
  • Meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf
  • Vanuit kracht en ontspanning weer verbinden met jezelf en andere mannen
  • Ruimte om te delen over wat jou bezighoudt
  • Contact maken voor jouw kracht én kwetsbaarheid

Dan is de VoelKracht Man dag voor jou!

De VoelKracht Man dag is een lichaamsgerichte dagworkshop om een stap in je persoonlijke ontwikkeling te maken naar meer verbinding met jezelf en je eigen kracht. Je kan deze dag los volgen. Ook kan het een leuke kennismaking zijn voor de VoelKracht Man training, als je overweegt deze te doen. 

 

Het is mijn missie jou te inspireren om vanuit kracht, ontspanning en speelsheid een vrij en verbonden leven te leiden. 

Wat is de VoelKracht Man dag?

De VoelKracht Man dag is een lichaamsgerichte dagworkshop voor mannen.
In 1 dag leer je krachtig en ontspannen in je lijf en in je leven te staan.

Door lichaamsgerichte oefeningen kun je meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf voelen. Je verbindt je weer met jouw kracht én kwetsbaarheid. Dit helpt je om met meer zelfvertrouwen en focus je eigen weg te gaan in jouw leven. Met de steun en spiegels van andere mannen die ook met hun persoonlijke groei bezig zijn.

Verbinden met je eigen kracht
We staan in deze dag stil bij het overkoepelende thema: verbinden met je eigen kracht.
Dat roept ook de vraag op: “wat is kracht voor jou?”. Dat is voor iedereen weer anders.

Kracht is essentieel om te kunnen voelen als man en als mens. Dat is niet voor iedere man vanzelfsprekend. Vaak zijn we ons op jonge leeftijd al gaan aanpassen aan onze omgeving en hebben we daarmee iets van onze kracht ingeleverd. We zijn ons kleiner gaan maken of juist groter. Gaan inhouden of opblazen. We ontwikkelen allerlei pantsers om onze kwetsbaarheid niet meer te hoeven voelen. En dat is zonde, want nu als volwassene is kwetsbaarheid ook kracht!

Wat kracht voor jou betekent en hoe je meer kracht kan voelen ga je in deze dag ervaren.

Speels en actief
Deze dag werken we met actieve en speelse oefeningen en technieken uit weerbaarheidstrainingen, martial arts, lichaamsgerichte therapie, Innerlijk Kind werk, ademwerk en actieve en ontspannende meditaties.

Waar gaan we mee bezig?
– Stevig staan in je lijf en je leven
– De kracht van ademhalen
– De kracht van voelen en het voelen van kracht
– Onderzoeken wat kracht voor jou is en hoe je dit meer in je leven kan voelen
– Vertrouwen en steun ervaren en met kracht en ontspanning weer je eigen pad lopen.

Steun en spiegels
In een veilige setting, met de steun en spiegels van andere mannen ga je mooie stappen zetten in jouw persoonlijke groei.

Handvatten voor in het dagelijks leven
Je krijgt hiermee ook handvatten om weer mee te nemen naar je dagelijks leven. Zodat je met meer verbinding met jezelf en je eigen kracht weer stappen kan zetten in jouw leven!

Voor wie:
Alle mannen die een dag een mannencirkel willen meemaken.
Vooral als bovenstaande tekst iets in je triggert om erbij te willen zijn. Dan zit je vaak goed.
Of je nu al vaker iets met mannenwerk hebt gedaan of nog nooit, deze dag is hoe dan ook een waardevolle aanvulling.

Spreekt je dit aan? Je bent welkom man!
Er is plek voor maximaal 10 mannen.

Data VoelKracht Man dagen

Donderdag 26 mei 2022 (Hemelvaartsdag)

Deze dagen zijn los te volgen. 

Tijden

10.00 – 16.30u

Inloop vanaf 9.45u

Locatie
Schipborg, Drenthe
(Nabij Zuidlaren, in een mooie groepsruimte met houtkachel in een gerenoveerd schoolgebouw, vlakbij de Drentse hei)

Investering in jezelf
€ 110,- incl btw.
Dit is inclusief thee, water, fruit, snacks en soep voor de lunch.
Neem je eigen lunch mee.

Spreekt dit je aan?
Je bent welkom man, er is plek voor 10 mannen.
Wil je eerst even contact of het wat voor jou is, dat kan, mail me dan even op info@hansronda.nl.

Aanmelden
Meld je aan door hieronder direct je plek te reserveren.

 

Mijn visie op kracht
Ik geloof dat we allemaal in essentie ongelofelijk krachtig zijn. Als baby’tje kom je als een bonk energie en levenskracht ter wereld. Alleen zijn we ons in de loop van ons leven gaan aanpassen aan de omgeving waarin we oproeiden. Een omgeving die ons niet helemaal kon ontvangen in die pure energie en kracht. Daardoor zijn we als het ware weggegaan bij onze eigen kracht. Maar ook zijn we onze kwetsbaarheid gaan beschermen.

Kracht gaat niet over grote spieren, maar vooral het geloven in je eigen kracht.
Dat gaat over innerlijke kracht, zelfvertrouwen, trouw kunnen zijn aan jezelf, je grenzen aangeven, voor je behoeften uitkomen.
Vaak hebben we niet geleerd hoe hier op een gezonde manier mee om te gaan. We maken onszelf vaak groter of juist kleiner in contact met anderen. Door weer te verbinden met je eigen kracht, vergroot je de verbinding met jezelf. En kun je gaan ervaren dat kwetsbaarheid ook kracht is!

Mijn visie op “man-zijn”
Mijn visie is dat er niet één gewenst type man is, er is geen ideaalbeeld om aan te voldoen. Om man te zijn hoef je niks te doen. Jij bent man zoals je bent en dat is goed genoeg.

Het kan alleen zijn dat je je niet goed genoeg voelt over jezelf. Dat je veel in je hoofd zit en weinig in je lijf en je je snel aanpast aan anderen en de neiging hebt om te pleasen.

Als je je daarin herkent kan deze dag je veel brengen.

Ik ontmoet je daar graag!

Over Hans

Mijn naam is Hans Vadi Ronda, ik woon samen met mijn vrouw en onze dochter van 4 (en eentje op komst) in Groningen. Als lichaamsgericht therapeut en trainer ondersteun in mannen naar meer verbinding met zichzelf hun plek in het leven.

Al op jonge leeftijd ben ik me gaan aanpassen en me groter en sterker voor gaan doen dan ik me voelde, als gevoelige jongen. Ik ging spieren kweken, vechtsporten doen en ontwikkelde goede social skills. Maar van binnen voelde ik me vaak moe, gespannen, zat ik veel in m’n hoofd en dacht ik me veel aan te moeten passen om goed genoeg te zijn.

De afgelopen 12 jaar ben ik de weg terug naar mijzelf aan het maken. De belangrijkste sleutel voor mij is het weer voelen in mijn lijf, mijn kracht én kwetsbaarheid omarmen en daarmee de verbinding met mijzelf te herstellen.

Wat is mannenwerk voor mij? Contact met mannen is in mijn persoonlijke groei belangrijk voor me geweest. Mannen die bereid zijn om naar zichzelf te kijken, in kracht en kwetsbaarheid. De rust, de eenvoud, de kracht, de eerlijkheid, de spiegels en de humor van mannen onder elkaar is zo gaaf en helend. Dat gun ik iedere man.

Boek hier jouw plek:

Het aantal beschikbare plekken kan lager zijn omdat er ook via andere kanalen geboekt wordt.

Ook jij kunt weer meer verbinding met jezelf voelen, keuzes maken die bij jou passen en weer krachtig én ontspannen je leven leiden !

Ontspanning in je lijf en rust in je hoofd

Leren anders omgaan met spanning en stress. Meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam.

Meer energie en verbinding met jezelf

Sneller en makkelijker bij jezelf blijven in je leven, je werk en relaties. Meer verbinding met de mensen om je heen.

Levendig en bewuster in het leven staan.

Vanuit liefde voor jezelf kun je bewuste keuzes maken die werkelijk bij je passen. 

Weer zin en richting geven aan je eigen leven!

Loskomen van het verleden en met meer kracht en zelfvertrouwen je eigen leven leiden.

Ervaringen van klanten:

Afgelopen zomer melde me ik me bij Hans omdat bepaalde thema’s bleven terugkeren in mijn leven en ik deze wilde aanpakken. Ik was op zoek naar een man die mij snapt en die mij kan begeleiden in mijn zoektocht naar wat het voor mij betekent om man te zijn. Naast de individuele sessies nodigde Hans me ook uit voor een mannengroep. Er had voor mij geen beter moment kunnen komen.
In de mannengroep merkte ik dat ik niet de enige man bent die worstelt met wat het betekent om man te zijn. Dat je kan delen met mannen die je gelijk snappen. Vanaf het allereerste moment van samenkomen is een gevoel van vertrouwen aanwezig is geweest!

Mede door Hans zijn fijne begeleiding, het vertrouwen alleen maar sterker is geworden, de band dieper en het gevoel dat iedere man er mag zijn groter. En dat is juist ook het mooie eraan, zoals Hans ook zegt: je hoeft niet zoveel te doen om man te zijn, want je bent er al een. En juist het luisteren naar je gevoel, het leren aangeven van je grenzen en je realiseren dat een man niet altijd alleen maar sterk hoeft te zijn hoort ook bij het man zijn.

Dus merk je dat bepaalde thema’s blijven terugkomen, dat je ergens mee worstelt waar je zelf niet uit komt, dat je het lastig vindt om erachter te komen welk pad je in je leven wil bewandelen? Zet de stap en ga de uitdaging aan met Hans. Want man, je bent niet alleen!

Koen, 30 jaar

Op zoek naar wat voor man ik wil zijn en welk levenspad ik wil bewandelen.

Ik ben met Hans in contact gekomen als onderdeel van de AUMM-OPLEIDING PRT, waar hij gedurende langere tijd mijn mentor was. Ik heb Hans zien ontpoppen tot een zelfstandige, authentieke, tastbare en zeer bevlogen en betrokken trainer/therapeut. Zijn gevoel voor afstemming, focus op wat hier en nu gebeurt, en de steunende en uitdagende manier waarop hij je uitnodigt om jezelf te ervaren, hebben mij geholpen om met meer moed, nieuwsgierigheid en mildheid naar mijzelf te kunnen kijken. Ik vind Hans een no nonsense heldere aanwezigheid, waarin kracht en kwetsbaarheid, geduld en aanmoediging, steun en eigen verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Ik zou Hans zonder meer aanbevelen als trainer en therapeut. Ik zal in de toekomst graag blijven deelnemen aan zijn mannencirkels en groepstrainingen.

Maurice Nette, 42 jaar

Filosoof, fotograaf, therapeut in opleiding.

Veelgestelde vragen

Waarom een training alleen voor mannen?

Veel mannen hebben iets in het contact met hun vader gemist. Het is belangrijk om steun te ervaren, gezien worden en ontvangen worden in kracht en kwetsbaarheid. Om werkelijk volwassen man te worden hebben we deze steun en spiegels nodig, die kunnen we alsnog vinden bij andere mannen.

 

Wat is VoelKracht?

VoelKracht.nu is de naam van mijn bedrijf, waarmee ik lichaamsgerichte therapie en trainingen geef.

Het is de kracht van voelen en het voelen van kracht. Echte kracht is in mijn visie ook kwetsbaar durven zijn. Jezelf kunnen toestaan om te voelen wat er in je leeft en dat te delen met anderen. Het kan helend en verhelderend zijn om hierover contact met andere mannen te maken. Wat is echte kracht voor jou?

Wat is de kracht van een groepstraining?

Veel mannen lopen hun pad alleen en vinden dat ze het alleen moeten kunnen. Wat nou als dat niet hoeft? Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen. 

Waarom kan het mij helpen om met mijn man-zijn bezig te zijn?

Wat is man-zijn voor jou?
Vaak denken we als man aan van alles te moeten voldoen om een echte man te zijn. Wat nou als dat niet hoeft? Als je al man bent en vooral mag laten vallen wie je denkt te moeten zijn.

Mijn visie is dat er niet één gewenst type man is, er is geen ideaalbeeld om aan te voldoen. Om man te zijn hoef je niks te doen. Jij bent man zoals je bent en dat is goed genoeg.
Het kan alleen zijn dat je je niet goed genoeg voelt over jezelf. Dat je veel in je hoofd zit en weinig in je lijf en je je snel aanpast aan anderen en de neiging hebt om te pleasen.
Als je je daarin herkent is deze training kan deze training je veel brengen. 

 

 

Boek hier jouw plek:

Het aantal beschikbare plekken kan lager zijn omdat er ook via andere kanalen geboekt wordt.

Wil jij meer verbinding met jezelf, meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf?

Kom dan naar de VoelKracht Man dag!

Reserveer jou plek en boek via de groene knop:

Wil jij weer vanuit eigen kracht leven in verbinding met jezelf?

Welkom bij de VoelKracht Man training!