Over mij

 Mijn verhaal

Mijn gevoeligheid weer omarmen als kracht en weer aanwezig zijn in mijn lijf. Daarmee heb ik de weg terug gemaakt naar de verbinding met mijzelf. Dat deel ik nu graag met jou.

Mijn naam is Hans Vadi Ronda, 36 jaar en woon met mijn vrouw en onze dochter van 4 in Groningen.

Als gevoelig jongetje nam ik het besluit mij nooit meer zo kwetsbaar en onveilig te willen voelen. Ik wilde groter, sterker en ouder zijn dan ik was. Van binnen was ik nog steeds gevoelig, maar dat durfde ik niet meer laten zien.

Ik ging spieren kweken en vechtsporten doen. Ik ben maatschappelijk werker geworden en andere mensen gaan helpen. Was veel bezig met hoe ik op anderen overkwam en was veel gericht op de buitenwereld. Mijn uiterlijke kracht en goed ontwikkelde social skills brachten me een heel eind.

Met als hoogtepunt dat ik op mijn 23ste uitsmijter was in een nachtclub in Nieuw-Zeeland. Daar stond ik dan als Nederlandse jongen tussen de grote stoere Maori portiers. Die kon van mijn bucket list 🙂

Maar van binnen voelde ik me zo anders. Ik was vaak moe en gespannen en ging over mijn grenzen. Voelde me vaak leeg en vervreemd van mijzelf. Ik was veel met mijn aandacht bij de ander. Ik had de neiging om te pleasen. Kwam niet op voor mijn grenzen en behoeften. Alles in mijn leven wilde ik goed doen en dat was hard werken. Ik kon moeilijk ontspannen. Dat maakte dat ik meerdere keren overspannen ben geweest.

De afgelopen 12 jaar ben ik de weg terug naar mijzelf aan het maken.
Ik heb begeleiding gezocht van een lichaamsgericht therapeut, heb diverse trainingen en opleidingen gevolgd en ik ben de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie aan het Aumm Instituut gaan volgen. Al mijn maskers, negatieve overtuigingen en overlevingsmechanismen mochten nu aan het licht komen. Ik ontdekte de metafoor van het innerlijk kind. De kleine jongen in mij die zo jong al groot moest zijn, voelde zich niet blij en vrij en vertrouwde mij als volwassene niet meer. Ik ben de kleine Hans weer aan de hand gaan nemen. Op mijn reis naar steeds meer thuiskomen in mijn lichaam, leren zijn met wat er is en werkelijk volwassen worden.

De belangrijkste sleutel voor mij is het weer voelen in mijn lijf, mijn kracht én kwetsbaarheid omarmen en daarmee de verbinding met mijzelf te herstellen. Dat noem ik VoelKracht;  de kracht van voelen en het voelen van kracht.

Mijn missie
Het is mijn missie om gevoelige mannen te inspireren om vanuit kracht, ontspanning en speelsheid een vrij en verbonden leven te leiden.

Mijn visie: krachtig, liefdevol, aanwezig, in verbinding
Mijn visie is dat wij leven in een bijzondere tijd waarin we worden uitgenodigd en uitgedaagd om werkelijk de verbinding met onszelf te herstellen. Bewust worden van ons lichaam is hierin de sleutel. Dan komen we los van oude aanpassingen en overlevingsstrategieën en weer thuis in onszelf, verbonden met onze eigen kracht.

Hierdoor maken we de reis van hoofd naar hart, van worden naar zijn.

Daarmee kunnen we weer werkelijk liefdevol aanwezig zijn in verbinding met onszelf, onze dierbaren en onze unieke bijdrage aan de wereld leveren.

 

Als je me zou kennen weet je dat ik:
– Iedere ochtend koud douch;
– Al meer dan een half jaar ketogeen eet omdat ik er lekker veel energie en focus van krijg;
– Veel boeken koop en weinig tijd neem om te lezen;
– Graag buiten ben en wandel in het bos, dan bomen aanraak en toch nog kijk of ik niet gezien word (stel je voor dat ik als bomenknuffelaar gezien zou worden?);
– Hou van persoonlijke ontwikkeling en vanaf 2008 ervaring heb opgedaan allerlei stromingen; van mindfulness, lichaamswerk en mannengroepen tot tantra, ademwerk en plantmedicijnen;
– Graag sport om lekker in mijn lijf te zitten. Dansen voldoet ook, als het maar beweging is.

Volg mij op Social Media:

Lichaamsgerichte psychotherapie Primal Rebirth Therapie (PRT) Aumm Instituut

Primal Rebirth Therapie (PRT) is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie waarbij gewerkt wordt met het innerlijk kind als metafoor om vroeg opgedane ervaringen en overtuigingen in het nu een plek te geven. PRT werkt met lichaamswerk, bio-energetica, ademwerk, innerlijk-kindwerk, gestalt, opstellingen en meditatie.

Professioneel Coachen (Post HBO) Hanzehogeschool Groningen

Het professioneel coachen van mensen in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Hierbij is wordt gewerkt vanuit het waarderend perspectief. Deze opleiding heeft mijn coachingsvaardigheden en mijn gereedschapskist in het begeleiden van mensen enorm uitgebreid. 

Bachelor Social Work MWD Hanzehogeschool Groningen

In de opleiding tot maatschappelijk werker heb ik mij gespecialiseerd in het werken met groepen en in het begeleiden van mensen in hun thuissituatie. De opleiding heeft mij gespreksvaardigheden en kennis van de ontwikkeling van mensen, psychologie en psychopathologie gebracht. Vooral heeft het mijn basis gelegd in het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling. 

Hoe klanten mij ervaren

Ik ben met Hans in contact gekomen als onderdeel van de Aumm opleiding, waar hij gedurende langere tijd mijn mentor was. Ik heb Hans zien ontpoppen tot een zelfstandige, authentieke, tastbare en zeer bevlogen en betrokken trainer/therapeut. Zijn gevoel voor afstemming, focus op wat hier en nu gebeurt, en de steunende en uitdagende manier waarop hij je uitnodigt om jezelf te ervaren, hebben mij geholpen om met meer moed, nieuwsgierigheid en mildheid naar mijzelf te kunnen kijken. Ik vind Hans een no nonsense heldere aanwezigheid, waarin kracht en kwetsbaarheid, geduld en aanmoediging, steun en eigen verantwoordelijkheid hand in hand gaan. Ik zou Hans zonder meer aanbevelen als trainer en therapeut. Ik zal in de toekomst graag blijven deelnemen aan zijn mannencirkels en groepstrainingen.

Maurice, 42 jaar

Filosoof, fotograaf, therapeut in opleiding

Ik kwam Hans tegen op een keerpunt in mijn leven. Na jaren monnik te zijn geweest voelde ik dat ik een verandering in mijn leven moest maken. Ik was de weg kwijt, wist niet hoe ik me moest verbinden met mijn man-zijn en mijn identiteit. Daardoor wist ik niet hoe ik richting aan mijn leven kon geven.

Hans hielp mij om me weer te verbinden met mezelf, met wie ik werkelijk ben en met mijn eigen energie. Ik voel me door hem gesteund en bekrachtigd.

Door het deelnemen aan een mannengroep bij Hans besef ik me wat de kracht is van een groep mannen bij elkaar. Zo krachtig is het samenzijn met mannen die hun angsten onder ogen zien, hun ware identiteit weer ontdekken en weer verantwoordelijkheid voor hun leven nemen. Dit helpt mij om me verbonden met mezelf te voelen en meer richting te geven aan mijn leven.

Sinds de sessies en de mannengroepen hebben er grote veranderingen plaatsgevonden in mijn leven. De reis voelt nog lang en ik heb nog uitdagingen op mijn weg, maar ik voel me veel zelfverzekerder en sterker om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Daniël, 33 jaar

Spiritueel begeleider, filosoof en kok

Wil jij samen kijken wat ik voor jou kan betekenen?

Dan kijken we samen welke stap jij in jouw ontwikkeling kan zetten!