Over mij

 Mijn verhaal

Mijn gevoeligheid weer omarmen als kracht en weer aanwezig zijn in mijn lijf. Daarmee maak ik de weg terug naar de verbinding met mijzelf. Dat deel ik nu graag met jou.

Mijn naam is Hans Vadi Ronda, 36 jaar en woon met mijn vrouw en onze dochter van 4 in Groningen.

Als gevoelig jongetje nam ik het besluit mij nooit meer zo kwetsbaar en onveilig te willen voelen. Ik wilde groter, sterker en ouder zijn dan ik was. Van binnen was ik nog steeds gevoelig, maar dat durfde ik niet meer laten zien.

Ik ging spieren kweken en vechtsporten doen. Ik ben maatschappelijk werker geworden en andere mensen gaan helpen. Was veel gericht op de buitenwereld en hoe ik op anderen overkwam. Mijn uiterlijke kracht en goed ontwikkelde social skills brachten me een heel eind. Met als hoogtepunt dat ik op mijn 23ste uitsmijter was in een nachtclub in Nieuw-Zeeland. Daar stond ik dan als Nederlandse jongen tussen de grote stoere Maori portiers. Die kon van mijn bucket list 🙂

Maar van binnen voelde ik me zo anders. Ik was vaak moe en gespannen en ging over mijn grenzen. Voelde me vaak leeg en vervreemd van mijzelf. Ik was veel met mijn aandacht bij de ander. Alles in mijn leven wilde ik goed doen en dat was hard werken. Ik kon moeilijk ontspannen. Het maakte dat ik meerdere keren overspannen ben geweest.

De afgelopen 12 jaar ben ik de weg terug naar mijzelf aan het maken.
Ik heb begeleiding gezocht van een lichaamsgericht therapeut, heb diverse trainingen en opleidingen gevolgd en ik ben de opleiding lichaamsgerichte psychotherapie aan het Aumm Instituut gaan volgen. Al mijn maskers, negatieve overtuigingen en overlevingsmechanismen mochten nu aan het licht komen. Ik ontdekte de metafoor van het innerlijk kind. De kleine jongen in mij die zo jong al groot moest zijn, voelde zich niet blij en vrij en vertrouwde mij als volwassene niet meer. Ik ben de kleine Hans weer aan de hand gaan nemen. Op mijn reis naar steeds meer thuiskomen in mijn lichaam, leren zijn met wat er is en werkelijk volwassen worden.
De belangrijkste sleutel voor mij is het weer voelen in mijn lijf, mijn kracht én kwetsbaarheid omarmen en daarmee de verbinding met mijzelf te herstellen. Dat noem ik “voelkracht”,  de kracht van voelen en het voelen van kracht.

Mijn missie
Het is mijn missie om gevoelige mannen en vrouwen te inspireren om vanuit kracht, ontspanning en speelsheid een vrij en verbonden leven te leiden.

Mijn visie
Mijn visie is dat wij in deze bijzondere tijd worden uitgenodigd en uitgedaagd om werkelijk de verbinding met onszelf te herstellen. Bewust worden van ons lichaam is hierin de sleutel. Door bewustzijn in ons lichaam te vergroten maken we de reis maken van hoofd naar hart, van worden naar zijn. Door de verbinding met onszelf te herstellen, kunnen we ons ook werkelijk verbinden met anderen en met wat we hier op aarde komen doen.

Als je me zou kennen weet je dat ik:
– Iedere ochtend koud douch;
– Havermelk in mijn koffie drink (Oatly graag);
– Veel boeken koop en weinig tijd neem om te lezen;
– Graag buiten ben en wandel in het bos, dan bomen aanraak en toch nog kijk of ik niet gezien word (stel je voor dat ik als bomenknuffelaar gezien zou worden?);
– Hou van persoonlijke ontwikkeling en vanaf 2008 ervaring heb opgedaan allerlei stromingen; van mindfulness, lichaamswerk en mannengroepen tot tantra, ademwerk en plantmedicijnen;
– Graag sport om lekker in mijn lijf te zitten. Dansen voldoet ook, als het maar beweging is.

Volg mij op Social Media:

Lichaamsgerichte psychotherapie Primal Rebirth Therapie (PRT) Aumm Instituut

Primal Rebirth Therapie (PRT) is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie waarbij gewerkt wordt met het innerlijk kind als metafoor om vroeg opgedane ervaringen en overtuigingen in het nu een plek te geven. PRT werkt met lichaamswerk, bio-energetica, ademwerk, innerlijk-kindwerk, gestalt, opstellingen en meditatie.

Professioneel Coachen (Post HBO) Hanzehogeschool Groningen

Het professioneel coachen van mensen in hun persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. Hierbij is wordt gewerkt vanuit het waarderend perspectief. Deze opleiding heeft mijn coachingsvaardigheden en mijn gereedschapskist in het begeleiden van mensen enorm uitgebreid. 

Bachelor Social Work MWD Hanzehogeschool Groningen

In de opleiding tot maatschappelijk werker heb ik mij gespecialiseerd in het werken met groepen en in het begeleiden van mensen in hun thuissituatie. De opleiding heeft mij gespreksvaardigheden en kennis van de ontwikkeling van mensen, psychologie en psychopathologie gebracht. Vooral heeft het mijn basis gelegd in het begeleiden van mensen in hun ontwikkeling. 

Hoe klanten mij ervaren

In de sessies met Hans kreeg ik ruimte om te voelen en te onderzoeken. Als therapeut is Hans stevig en ontvankelijk tegelijk. Stevig dankzij zijn ruime ervaring en persoonlijke ontwikkeling en ontvankelijk vanwege zijn grote invoelende vermogen. Hans is in staat om belemmerende patronen en gedachtegangen boven tafel te krijgen door steeds terug te komen op wat er speelt in het hier en nu. Daardoor heeft de therapie impact op mij gehad: geen ellenlange analyses, maar voelen en doen.

Marit, 32 jaar

Wil jij samen kijken wat ik voor jou kan betekenen?

Dan kijken we samen welke stap jij in jouw ontwikkeling kan zetten!