Home » Blog » Lichaamsgerichte therapie » De valkuil van persoonlijke ontwikkeling

De valkuil van persoonlijke ontwikkeling

door | 28 jan, 2022 | Lichaamsgerichte therapie

Het is belangrijk om stappen te zetten in het leven, te groeien in bewustzijn en keuzes te maken die voor jou, je omgeving en de wereld dienend zijn.

Maar voor je het weet trap je in de valkuil van steeds harder werken en jezelf willen verbeteren. Het zou zomaar kunnen dat je hiermee in een oude gewoonte stapt.

We kennen allemaal de negatieve overtuiging dat we niet goed genoeg zijn zoals we zijn. Van daaruit zou je van jezelf een eindeloos verbeterproject kunnen maken.

De kunst is om te zien dat er niks mis is met jou. Dat je al heel bent, dat je al in het oog van de orkaan kunt staan. Alleen ben je het als het ware vergeten of heb je nog niet geleerd hoe het toe te passen. Dat mag je oefenen, stap voor stap met kleine stappen.

Het kan een zoeken zijn naar je eigen stappen zetten in het leven en je overgeven aan de stroom van het leven zonder erin te verdwijnen. Het kan helpen in te zien dat het leven een eigen stroom heeft, als een rivier. Daar hoef je niet tegenin te gaan. Je mag je overgeven aan de stroom, af en toe kopje onder gaan een steeds meer leren surfen op de golven.

Hierin mag je mild zijn naar jezelf en wat je tegenkomt op jouw pad. Je hoeft nergens te zijn waar je nu niet bent.

Staan in het oog van de orkaan
Bovenstaande tekst is de disclaimer uit mijn nieuwe, binnenkort te verschijnen E-book “Staan in het oog van de orkaan”.
Hierin beschrijf ik 7 stappen met tips en oefeningen die je kunnen helpen om dichter bij jezelf te komen in uitdagende situaties in het leven.

Het is nooit te laat, iedere keer kunnen we met mildheid en vastberadenheid weer kiezen om in ons midden te komen.
Daar vinden we weer kracht, helderheid en focus om een volgende stap in het leven te zetten.

Mooie dag!
Hans

Gerelateerde artikelen

En nu stop ik er even mee

En nu stop ik er even mee

En nu stop ik er even mee (en pak het in augustus weer op).
Het afgelopen jaar is hard werken geweest en het is ook vanzelf gegaan. Mijn praktijk loopt goed en de trainingen zitten vaak vol. En nu is het moment om een stapje terug te doen om ruimte te maken voor de komst van mijn tweede dochter.
Vanaf 8 augustus pak ik dit prachtige werk weer op. Dan heb ik weer plek voor nieuwe therapie cliënten en beginnen de groepen weer (er is nog plek!)

lees verder
De kracht van vertragen

De kracht van vertragen

In deze blog deel ik met jou hoe je meer ontspanning, verbinding, kracht en energie kan ervaren door te vertragen in je dagelijks leven. Dit kun je heel eenvoudig doen en helpt je om de verbinding met jezelf te blijven maken.

lees verder
Dankbaar sluit ik het jaar af

Dankbaar sluit ik het jaar af

Dankbaar sluit ik het jaar af. Dankbaar voor de cliënten die bij mij komen en hun vertrouwen. Dat ik getuige mag zijn van de moedige stappen die zij zetten. Hoe ieder op een eigen manier leert te surfen op de golven van het leven.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin