Lichaamsgerichte therapie voor jou!

K

Heb je last van stress, vermoeidheid of burn out?

Blijf je maar doorgaan en heb je moeite om te ontspannen? Heb je weinig energie, voel je je overspannen of heb je moeite om in beweging te komen?

K

Heb je last van piekeren en is het druk in je hoofd?

Met alleen denken kom je niet veel verder, blijf je maar piekeren en wil je meer rust in je hoofd?

K

Voel je je snel overprikkeld?

Ervaar je snel teveel prikkels of voel je je overweldigd door emoties en vind je het lastig om daarmee om te gaan?

K

Ben je meer met je aandacht bij de ander dan bij jezelf?

Ben je veel bezig met de ander? Of vergeet je jezelf? Hoe kun je meer bij jezelf blijven zonder jezelf te verliezen?

K

Wordt je belemmerd door negatieve overtuigingen of patronen uit je verleden?

Voel jij je bijvoorbeeld vaak niet goed genoeg? Of werk je altijd hard voor goedkeuring en waardering van anderen? Welke patronen en overtuigingen loop jij tegenaan?

K

Heb je last van een negatief zelfbeeld?

Denk je vaak negatief over jezelf, heb je weinig zelfvertrouwen en vind je jezelf soms weinig waard?

K

Wil je meer contact met je lijf?

Zit je veel in je hoofd en mis je contact met je lijf?

Wil jij ook:

Meer ontspanning in je lijf en rust in je hoofd?

Meer energie voelen en dichter bij jezelf blijven?

Met meer zelfvertrouwen en vanuit je eigen kracht leven leiden?

Je vrijer en levendiger voelen en bewuster in het leven staan?

In de lichaamsgerichte therapie maak je weer contact met je lichaam. Hierdoor kan vastgezette energie, die vaak spanning geeft, weer vrijkomen. Je gaat zien dat oude beperkende overtuigingen en patronen, je vroeger beschermden, maar nu niet meer nodig zijn. Dat geeft ruimte om weer gaan leven vanuit jouw unieke kwaliteiten. Met jouw kracht én jouw kwetsbaarheid.  Je gaat nieuwe stappen zetten om jouw eigen wijze leven te leiden, zoals jij dat wilt. Je kan meer ontspannen en volwassen verbinding aangaan met jezelf en mensen om je heen. Is dit iets voor jou?

 

Het is mijn missie jou te inspireren om vanuit kracht, ontspanning en speelsheid een vrij en verbonden leven te leiden. 

Waarom lichaamsgericht:

Jouw lichaam als ingang voor meer verbinding met jezelf.

Contact maken met mijn lichaam en meer gaan voelen heeft mij zoveel opgeleverd: meer kracht, energie, zelfvertrouwen, ontspanning en verbinding met mijzelf en anderen.
In mijn werk als maatschappelijk werker, coach en weerbaarheidstrainer in de hulpverlening merkte ik hoeveel we bezig zijn met het begrijpen en bestrijden van symptomen. Er is vaak meer aandacht voor kennis en weten, dan er voor voelen en vergroten van bewustzijn is. Begrijpen doen we met het hoofd, voelen doen we met ons lichaam. Beide zijn essentieel. Pas als we werkelijk gaan voelen en naar de bron van onze kwetsingen gaan, kunnen we ons daarvan vrijmaken.
Vanaf 2016 ben ik mij verder gaan scholen tot lichaamsgericht therapeut in de Primal Rebirth therapie van het Aumm Instituut.
Nu bundel ik al mijn kennis en ervaring in het begeleiden van mensen in mijn praktijk. Ik maakt hierbij gebruik van verschillende lichaamsgerichte therapeutische technieken zoals, bio-energetisch lichaamswerk, Innerlijk Kind werk, ademwerk, geleide meditaties, mindfulness, opstellingen en  traumawerk. Alles met als centraal thema: het vergroten van je voelkracht om vanuit kracht en ontspanning de verbinding met jezelf, je relaties en het leven maken.

Mijn praktijk zit aan de Friesestraatweg 215C in Groningen.

Ook jij kunt weer meer verbinding met jezelf voelen, keuzes maken die bij jou passen en weer krachtig én ontspannen je leven leiden !

Ontspanning in je lijf en rust in je hoofd

Leren anders omgaan met spanning en stress. Meer rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam.

Meer energie en verbinding met jezelf

Sneller en makkelijker bij jezelf blijven in je leven, je werk en relaties. Meer verbinding met de mensen om je heen. 

Levendig en bewuster in het leven staan.

Vanuit liefde voor jezelf kun je bewuste keuzes maken die werkelijk bij je passen. 

Weer zin en richting geven aan je eigen leven!

Loskomen van het verleden en met meer kracht en zelfvertrouwen je eigen leven leiden.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering kun je de therapie deels vergoed krijgen omdat ik ben aangesloten bij beroepsvereniging SBLP en opgenomen ben in het HBO-register van koepelorganisatie RBCZ.

Klik hier voor meer informatie over vergoedingen door verschillende zorgverzekeraars. Check voor de zekerheid bij jouw verzekering of de lichaamsgerichte therapie vergoed wordt. Meestal valt dit onder alternatieve geneeswijzen of alternatieve zorg.

Krijg jij geen vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering? Dan betaal je bij mij een lager tarief. Scroll verder naar beneden voor de tarieven.

Ervaringen van mijn klanten

Ik kwam Hans tegen op een keerpunt in mijn leven. Na jaren monnik te zijn geweest voelde ik dat ik een verandering in mijn leven moest maken. Ik was de weg kwijt, wist niet hoe ik me moest verbinden met mijn man-zijn en mijn identiteit. Daardoor wist ik niet hoe ik richting aan mijn leven kon geven.
Hans hielp mij om me weer te verbinden met mezelf, met wie ik werkelijk ben en met mijn eigen energie. Ik voel me door hem gesteund en bekrachtigd.
Door het deelnemen aan een mannengroep bij Hans besef ik me wat de kracht is van een groep mannen bij elkaar. Zo krachtig is het samenzijn met mannen die hun angsten onder ogen zien, hun ware identiteit weer ontdekken en weer verantwoordelijkheid voor hun leven nemen. Dit helpt mij om me verbonden met mezelf te voelen en meer richting te geven aan mijn leven.
Sinds de sessies en de mannengroepen hebben er grote veranderingen plaatsgevonden in mijn leven. De reis voelt nog lang en ik heb nog uitdagingen op mijn weg, maar ik voel me veel zelfverzekerder en sterker om de uitdagingen van het leven aan te gaan.

Daniël, 33 jaar

Spiritueel begeleider, filosoof en kok

Nadat ik corona heb gehad kreeg ik long covid, hierdoor heb ik weer veel meer last gekregen van depressieve klachten. Daar heb ik hulp bij gezocht.
Hans heb ik ervaren als een open man die mij het gevoel gaf welkom te zijn en er voor mij was.
Ook de veilige kamer speelde mee.
Na 10 sessies , waarin het voornamelijk over het hier en nu ging, kreeg ik verschillende inzichten en oefeningen mee die mij hielpen.
Ik weet dat ik misschien ooit nog eens zou kunnen terugvallen, maar voorlopig kan ik met veel minder angst en met meer vertrouwen de toekomst tegemoet zien.
Het was een fijne en liefdevolle ervaring
En mocht het zo zijn dat het even weer wat moeilijk wordt, ga ik zeker na Hans terug!!

Ferdinand, 71 jaar

Alles in overleg en afstemming met jou, jij hebt zelf de regie.

Veel mensen die bij mij komen vinden dat best spannend en weten nog niet wat lichaamsgerichte therapie inhoudt. We beginnen daarom met een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te kijken wat jouw wensen zijn en of de therapie daarbij aansluit en of ik de geschikte persoon ben om jou te begeleiden. Ook als je niet precies weet wat je wilt, kunnen we dat samen onderzoeken. Daarna plannen we de eerste sessie, het intakegesprek, om verder in te gaan op wie jij bent en wat jij wilt en starten we de therapie. Alles in overleg en afstemming met jou, jij hebt zelf de regie.

Wil jij meer verbinding met jezelf, meer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf?

Laten we dan samen kijken hoe ik jou hiermee kan ondersteunen!

Je kan me een bericht sturen met onderstaande knop of direct een gratis kennismakingsgesprek boeken hieronder.

Boek hier een gratis kennismakingsgesprek op een moment dat jou uitkomt

Veelgestelde vragen

Wat is lichaamsgerichte therapie eigenlijk?

In lichaamsgerichte therapie maken we gebruik van de wijsheid van jouw lichaam. Dit doen we door niet alleen te praten en te begrijpen met het hoofd. Maar ook door het je bewustzijn op wat je voelt en het contact met je lichaam te vergroten. Hierdoor kun je vastgezette herinneringen en emoties weer losmaken en kan jouw energie weer bewegen.

Wat is Primal Rebirth Therapie (PRT)?

Primal Rebirth Therapie (PRT) is een lichaamsgerichte therapievorm die waarbij je onderzoekt wat jou in de weg staat om je leven te leiden zoals jij dat wilt. We werken met het innerlijk kind als metafoor voor het kind dat je ooit bent geweest. Je krijgt inzicht in de overlevingsmechanismen en maskers die je als kind hebt ontwikkeld om je staande te houden. Vroeger hebben ze je geholpen, nu kan het je in de weg staan om je eigen volwassen leven te leiden en relaties aan te gaan. Door weer contact te maken met het lichaam kan vastgezette energie weer vrijkomen. Door je bewustzijn te vergroten kom je uit de identificatie met je verleden en kun je nieuwe stappen in je eigen leven zetten.
PRT werkt met lichaamswerk, bio-energetica, ademwerk, innerlijk-kindwerk, gestalt, opstellingen en meditatie.

Geef je ook sessies via beeldbellen?

Ja, ik geef ook sessies via Zoom. Ik heb er goede ervaringen mee. Beeldbellen is ook een toegankelijke manier om kennis te maken in een gratis kennismaking. 

Het heeft als voordeel dat het reistijd, reis- en parkeerkosten scheelt.

Worden sessies vergoed door de zorgverzekering?

Ja, door de meeste zorgverzekeraars worden de sessies deels vergoed vanuit de aanvullende verzekering.  Via deze link vindt je een overzicht van zorgverzekeraars en vergoedingen. Check voor de zekerheid ook bij je eigen verzekering of de sessies vergoed worden.

Hoe lang duurt een therapie traject?

De duur is afhankelijk van de hulpvraag en verschilt per persoon. Soms heb je genoeg aan 5 sessies. Gemiddeld genomen duurt een traject zo’n zes maanden en bestaat het uit 10 tot 20 sessies.

Is een losse sessie ook mogelijk?

Ja, je kan altijd vrijblijvend kennismaken via beeldbellen of live in mijn praktijk. Dan nemen we een half uur de tijd om samen te verkennen wat jouw vraag en wens is. Als je besluit om therapie te willen spreken we eerst 5 sessies af, daarna evalueren we. Je kan hiervoor een pakket kopen. Als je liever losse sessies afneemt dan een traject is dat ook mogelijk. Een losse sessie kost € 75,- inclusief btw.

Ervaringen van mijn klanten

Ik was al een tijdje bezig met een proces om dichter bij mezelf te komen en door deze training is dit in een stroomversnelling gekomen. Het klinkt zo makkelijk vertrouw op je gevoel, maar hoe doe je dit eigenlijk en hoe zorg je dat je hiermee in contact blijft. Hier oefen je mee door middel van lichaamsgerichte oefeningen in een veilige setting. Door daadwerkelijk iets te doen, te ervaren en onder woorden proberen te brengen, heeft er bij mij voor gezorgd dat ik meer op mijn lichaam vertrouw bij het aangeven van grenzen en het maken van keuzes. Hans heeft een rustige stem, wat prettig is bij de begeleide meditaties. Daarnaast is er ook ruimte voor humor.

Kim, 34 jaar

De lichaamsgerichte therapie bij Hans heeft me geholpen om met meer zelfvertrouwen in het leven te staan en beter mijn grenzen aan te geven. De sessies waren altijd interessant en soms ook buiten mijn comfortzone. Dat vond ik ook wel spannend, maar het leverde me altijd nieuwe inzichten op. Hans is rustig, geïnteresseerd en creëert een rustige en veilige omgeving. Ik kan de sessies zeker aanraden omdat het een mooie manier is om jezelf nog beter te leren.

Robert, 37 jaar

Wil jij weer vanuit eigen kracht leven in verbinding met jezelf?

Laten we samen kijken hoe ik jou kan ondersteunen!

Boek hier een gratis kennismakingsgesprek op een moment dat jou uitkomt.